Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг е на мнение, че поредната контузия в глезена на Марко Ройс може да бъде от полза за Борусия Дортмунд.

Още по темата

 

"Изключително много ме е яд за Марко, който трябваше да се справя с доста контузии в миналото. Бакалорц влезе доста безразсъдно в това единоборство", заяви Ефенберг пред телевизия "Скай".

"Жалко е за Марко Ройс, но навярно неговата контузия може да се окаже предимство за Борусия Дортмунд. Има вероятност Марко да остане в Дортмунд още две-три години", добави ветеранът.

Според Ефенберг Ройс няма да иска да си тръгне от Борусия с поредица от травми, които му пречат да разкрие пълния си потенциал.  Както е известно, крилото има договор до 2017 година, но клауза за откупуване, която може да се активира от 1 юли 2015 година.

В думите на Ефе има логика, съдейки по казуса "Илкай Гюндоган". Самият той призна, че е имал оферта от Реал Мадрид, която е била отхвърлена. След контузията в гърба обаче Гюндоган реши да преподпише за още един сезон с "жълто-черните" от благодарност за лечението, продължила цели 14 месеца.

Днес Марко Ройс благодари на феновете за подкрепата към него. Острието получи четвърта контузия в глезена за календарната година и ще се възстановява поне месец и половина.