Президентът на Борусия Дортмунд и на германската футболна лига Райнхард Раубал заяви пред "Кикер", че е призовал президента на ФИФА Сеп Блатер да си подаде оставката заради съмненията около избора на Катар за домакин на Световното през 2022 година.

"За разлика от други, които го сториха чрез медиите, аз се обадих лично на Блатер, за да го помоля да напусне поста си", заяви Раубал.

"Решението да се даде домакинството на Катар не е лично на Блатер, а на комитет от 22 души, но Блатер трябва да понесе своята отговорност", заяви 67-годишният Раубал, цитиран от БТА.

Запитан дали има истина в появилите се слухове, че УЕФА може да напусне структурите на ФИФА, Раубал разкри, че "това е една от многото възможности".

Той обаче има желание докладът на Михаел Гарсия по случая, който предизвика вълна от реакции в последните дни, да бъде предоставен на широката публика.

Ако все пак Блатер се вслуша в съвета и си подаде оставката, Раубал има идея кой е достоен да го замени. Според него това е президентът на германския футболен съюз Волфганг Нирсбах.

Самият Нирсбах не е обявявал желанието си да заеме ръководната позиция във ФИФА, но наскоро също заяви, че иска цялата истина относно кандидатурата на Катар да излезе наяве и докладът на Гарсия да стане общодостъпен.