Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс си има шофьор. Вчера Ройс посети тренировъчното занимание на "жълто-черните" със Свен Бендер, возейки се в неговия автомобил.

Причината: в четвъртък стана ясно, че от седем години Ройс стои зад волана без шофьорска книжка. Глобата: 540 000 евро. Вестник "Билд" разкрива, че през 2009 година Ройс се е сдобил с подправено холандско свидетелство за управление на МПС.

До момента той е хващан шест пъти за превишена скорост в периода септември 2011 - март 2014 година, но едва тази седмица става ясно, че няма валидна шофьорска книжка, след като отново е спипан да "язди" над допустимата скорост своя Астон Мартин.

"Това беше огромна глупост от моя страна, бях твърде наивен", признава Марко пред изданието. Освен Свен Бендер, в шофьори на контузения Ройс тези дни се превърнаха баща му и двама близки приятели.

Случаят с "Ролс"-Ройс предизвика бурни дебати в Германия. Авторитетният вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" дори призова офанзивният полузащитник да бъде изваден от националния отбор.

Мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф обаче удари рамо на 25-годишния футболист и заяви, че той ще си извлече поука от случилото се.

Наказанието на Ройс е толкова сериозно, защото той получава чисто по 180 000 евро месечно. Под внимание се взима възрастта, шофьорският стаж, семейното положение и доходите. Ройс влиза в графата "рисков"...

"Когато бях на 18 години карах курсове за шофьор, но не минах изпита. Тогава за съжаление избрах този път. Дори и днес не мога да разбера защо го направих. Научих си урока и подобна нещо няма да се случи отново", разкайва са суперзвездата.

Според адвокатите на Ройс той няма да получи наказание за управление на МПС, а само ще трябва да плати глобата си. Скоро футболистът ще се запише отново на курсове, за да да може най-после да се сдобие с истинска шофьорска книжка.