Бившият треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес посъветва звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс да избере Реал Мадрид пред баварците.

"Бих препоръчал на Марко Ройс да премине в Реал Мадрид. Байерн разполага с четирима-петима офанзивни футболисти от световна класа. Къде ще бъде използван Марко? Ако той наистина има клауза за откупуване за 25 милиона евро, тогава говорим за сума, за която всеки топ-отбор трябва да се пробва", сподели Хайнкес пред телевизия "Скай".

"Мисля, че всеки голям треньор има възходи и падения. Сега Юрген Клоп има труден период. В последните години Борусия винаги демонстрира единство. Ръководството с треньора, треньорът с отбора."

"Според мен Клоп трябва да изясни на играчите, че в живота има доста по-страшни неща от това да се бориш за оставане в Бундеслигата. Разбира се, че в медиите случващото се в Дортмунд се драматизира, но това е футбол, това е спорт! Вярвам, че в Борусия ще намерят правилните решения и че ще успеят да се измъкнат от дъното."

"Мирослав Клозе е супер футболист и страхотен човек. Той е играч, който не притежава формата отпреди години, но със сигурност може да бъде от полза на Борусия Дортмунд."

"Ситуацията в Байерн в момента... Решаващ беше финалът в Шампионската лига през 2012 година срещу Челси. Тогава седнахме заедно и решихме да направим промени в състава. И според мен това беше ключът за последвалите успехи. Отборът стана още по-качествен."

"Това, което ме впечатлява най-много в момента са четирите допуснати гола в първенството. Това говори за много висока класа. Отборът ми харесва, та това са моите момчета и съм много щастлив, че те станаха световни шампиони. Не виждам отбор в Бундеслигата, който да бъде конкуренция на Байерн", добави Хайнкес.