Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке подчерта, че тимът няма да се откаже доброволно от Шампионската лига, въпреки яростната борба за оцеляване в Бундеслигата.

„Навярно на нас щеше да ни бъде малко по-лесно, ако вече не участвахме в Шампионската лига и се бяхме концентрирали само върху Бундеслигата. Но това не само щеше да бъде несправедливо спрямо този турнир, но и истинско бедствие за германския футбол”, сподели Вацке пред вестник „Билд”.

„След Байерн Мюнхен кой клуб направи най-много за престижа на Бундеслигата през последните години? Това без съмнение е Борусия Дортмунд. Ние носим отговорност към германския футбол като цяло и не можем да се откажем доброволно от турнира, излизайки срещу най-добрия италиански отбор.”

„За нашите страхотни фенове мачовете ни в Шампионската лига са като празници. Само заради това ние трябва да си избием от съзнанието подобни мисли”, завърши Вацке.

Борусия Дортмунд излиза на 1/8-финалите в Шампионската лига срещу италианския шампион Ювентус. „Жълто-черните” ще зимуват на 17-о място в Бундеслигата, като тимът има равен брой точки с последния Фрайбург.