Треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу смята, че полузащитникът на Борусия Дортмунд Хенрих Мхитарян трябва да напусне "жълто-черните".

Арменският халф така и не успя да запълни празнината, оставена от напускането на Марио Гьотце в посока Байерн. Според Луческу, Ювентус трябва да се насочи към неговия бивш възпитаник, вместо да се опитва да вземе Уесли Снайдер.

"Беше трудно да видя как Хенрих напуска Шахтьор, за да отиде в Дортмунд. Но с него все още се намираме в страхотни отношения", сподели Луческу, цитиран от вестник "Тутоспорт".

"Не бих се изненадал, ако той премине в Ювентус. Той има нужда да бъде обичан, а в Дортмунд е под голямо напрежение. Смятам, че неговият цикъл в Борусия е приключил. Той би паснал страхотно зад Фернандо Йоренте и Карлос Тевес."

"Мхитарян е много по-бърз и тича повече от Снайдер, той е завършен играч. Създава положения, печели спорни топки и винаги продължава да работи. За него е важно отново да намери правилната среда, в която да се развива", завърши Луческу.

Договорът на арменския полузащитник с германския вицешампион изтича през лятото на 2017 година.