Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке е убеден, че отборите в Бундеслигата излизат с различна нагласа срещу "жълто-черните" и шампиона Байерн Мюнхен.

"Вижда се, че доста отбори се предават още преди да е започнал мачът им с Байерн Мюнхен", коментира Вацке пред вестник "Зюддойче Цайтунг".

"Превъзходството на Байерн към момента е толкова абсурдно, че доста отбори изобщо не хвърлят всички сили в двубоите с баварците, както го правеха допреди години."

"Вместо това, те дават всичко от себе си срещу нас. Борусия Дортмунд се превърна в платформата, на която другите могат да постигнат нещо особено и впечатляващо."

"Имаше мачове, в които нашият противник се защитава с десет души в собствената си половина, на своя стадион. И техните фенове приемаха всяка изчистена напред топка като победа."

"Но в крайна сметка това е в реда на нещата. Когато се доближиш до Слънцето, е напълно нормално да ти стане горещо."

"Ако пропуснем класиране за Шампионската лига, това ще ни излезе бруто 40 милиона евро. Чисто ще загубим около 20 милиона евро, защото няма да ни се налага да плащаме премии на играчите и да имаме пътни разходи."

"Тогава ще можем да си позволим да имаме състав с двама или трима футболисти по-малко, защото натоварванията за следващия сезон ще бъдат по-малки. трудно е да имаш с 20 милиона евро по-малко в касата, но липсата им няма да доведе до финансови трудности за клуба", допълни Вацке.