Бившият холандски национал Рууд Гулит изрази учудването си, че Манчестър Юнайтед не е купил капитана на Борусия Дортмунд Матс Хумелс.

"Единственото нещо, което ме изненада е, че ван Гаал не купи добър централен бранител. А това трябваше да бъде неговият приоритет", сподели Гулит пред електронното издание Goal.com.

"Той беше луд по Хумелс и искаше да го купи. Аз бих купил някои добри защитници в Манчестър Юнайтед, защото това беше слабото звено на отбора."

"За мен беше изненада, че те не го направиха. Въпреки това той взима нужните резултати. Повече добри резултати носят по-голяма увереност и тимът заиграва по-добре", добави Гулит, който коментира и трансферната политика на бившия си отбор Челси.

"Като фен на Челси виждах доста играчи в клуба, които не играят. Те взимаха участие само в мачовете на втория отбор. Не искам това за младите футболисти."

"Искам да играят всяка седмица, за да покаже какво може. Това е проблемът. Съветвам футболистите в Холандия да останат колкото се може по-дълго време там, докато са млади", завърши своя коментар европейският шампион от 1988 година.