В Борусия Дортмунд вече няколко пъти изпищяха от активиране на клаузите за откупуване в договорите на техни футболисти, но това не пречи на "жълто-черните" да привличат футболисти по същия начин.

Според вестник "Билд" германският вицешампион е готов да активира клаузата за откупуване в договора на нападателя на Борусия Мьонхенгладбах Макс Крузе.

Най-тиражния вестник на Стария континент твърди, че Крузе може да смени клубната си принадлежност срещу точно 12 милиона евро - сума, която е напълно според възможностите на Дортмунд.

Интересното е, че от Дортмунд са показали своя интерес чак след като е станало ясно, че големият им местен противник Шалке също се интересува от Крузе.

През зимата Борусия привлече Кевин Кампъл, активирайки клаузата в неговия договор, след като стана ясно, че словенецът попада в плановете на Байер Леверкузен, воден от бившия му треньор в Ред Бул Роджър Шмидт.

В същото време не е тайна, че на стадион "Сигнал Идуна Парк" не са доволни от новите нападетели Чиро Иммобиле и Адриан Рамос. Смята се, че през лятото Юрген Клоп ще осъществи сериозна чистка, за да се избегнат сътресенията от настоящия сезон.