Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп се пошегува, че му е малко неудобно да скастри Пиер-Емерик Обамеянг, който продължава да празнува важни голове с маски на комиксови герои.

Още по темата

 

Днес габонецът се превърна в Батман и дори вкара в роля Марко Ройс, който за кратко бе неговият помощник Робин. През лятото Оба-Оба наказа Байерн Мюнхен за суперкупата на Германия, като тогава той се изживя като Спайдърмен.

"Това беше перфектният следобед за нас. Моят отбор изигра наистина страхотен мач. Тичахме здраво от първата до последната минута. Намирахме точните пространства и упражнихме изключителна преса", каза Клоп в официалния сайт на "жълто-черните".

"Още през първото полувреме имахме куп положения, които за съжаление не успяхме да реализираме. Най-важното беше, че не станахме нервни и не бяхме повлияни от пропуските."

"Имаше много хубави моменти - празнуването на Марко и Оба, а още по-хубав беше голът на Мики (б.р. Хенрих Мхитарян). Смятам, че всички наши играчи искаха да скачат и да се радват с него. Той направи отличен мач."

"Когато погледна класирането, утре вечер ще имаме максимум пет точки преднина пред отборите в опасната зона, макар да постигнахме четири поредни победи. Така се вижда в каква ситуация се намирахме и в която все още се намираме. Сега не трябва да се отпускаме."

"Не останах изненадан от празнуването на Ройс и Обамеянг. Единственото позитивно нещо от ситуацията е, че Оба е толкова сигурен в себе си, че ще отбележи гол. Но за тези неща се дават жълти картони и поради тази причина не се радвам особено на подобно празнуване."

"Мисля, че вече изредихме почти всички маски. Но ми е малко неудобно да му кажа, че трябва да спре да го прави. Но като цяло не е добра идея."

"Още мачът в Торино беше голяма крачка напред за Хенрих, а днес той надгради. В дефанзивен и тактически план това беше неговият най-силен мач, който е играл за Борусия Дортмунд. Беше сигурен с топката. Всички чакахме този негов гол и той може да се окаже едно освобождаване за него", добави Клоп.