Динамо Дрезден - Борусия Дортмунд, осминафинален мач за купата на Германия. Вторник, стадион "Глюксгаз щадион", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак, Аломерович

Защитници: Хумелс, Суботич, Гинтер, Шмелцер, Сократис, Дудзяк

Халфове: Шахин, Гюндоган, Йожич, Кагава, Кирх, Мхитарян, Кампъл, Блашчиковски, Ройс

Нападатели: Иммобиле, Обамеянг

Контузени: Гроскройц, Дурм, Пишчек

Под въпрос: Шахин, Кампъл, Сократис


Прогноза на Gol.bg:

Двата тима излизат за втори път един срещу друг за купата на Германия, а освен това са се срещали осем пъти в Бундеслигата в периода 1991-1995 година.

Във всички двубои поне единият отбор си е тръгвал със "суха" мрежа. Борусия го е правил седем пъти, а Динамо - три пъти. Извод: Който открие резултата, печели мача.

В първенството дортмундци имат осезаемо предимство от пет победи , но само една от тях е постигната в Дрезден. Двете победи на Динамо са повече от впечатляващи - 3:0 и 4:0.

През октомври 2011 година Борусия спечели срещу този противник в мач от втори кръг за Купата, а головете реализираха Левандовски и Гьотце, които вече са в Байерн. В края на онзи сезон "жълто-черните" спечелиха трофея, разбивайки баварците на финала с 5:2.

Домакините изобщо не са за подценяване, защото изхвърлиха от турнира Шалке още в първи кръг, постигайки успех с 2:1. Същият резултат се повтори във втори кръг, когато бе елиминиран Бохум след продължения.

Тъй като цветовете на Динамо и Борусия съвпадат, гостите ще излязат за мача изцяло в бели екипи. Те носят късмет на Дортмунд, защото с такива клубът спечели купата през 1965 година срещу Аахен, а през 2007 година спечели важен мач отново срещу Аахен и се спаси от изпадане.

Едва ли тази вечер ще се стигне до изненада, особено като имаме предвид добрата форма на германския вицешампион.

 

Резултат: Динамо Дрезден - Борусия Дортмунд  0:2