Борусия Дортмунд е четвъртфиналист за купата на Германия, побеждавайки като гост Динамо Дрезден с 2:0 на стадион "Глюксгаз щадион".

Първото полувреме беше под всякаква критика, като в него преобладаваше много борба за всяка педя терен. Домакините бяха по-напористи и след двайсетина минути игра Марко Ройс трябваше да бъде заменен принудително.

Малко след подновяването на играта Чиро Иммобиле откри резултата, получавайки една от най-добрите асистенции в живота си. Тя дойде от... бранителя на противника Хефеле. Той му сложи топката на гърдите със завидна прецизност, след като минути преди това го разтърси с лакът в лицето.

Момчетата на Юрген Клоп създадоха някои добри атаки, но влезлият като резерва Адриан Рамос нацели страничната греда. В последната минута Иммобиле сложи точка на спора с втори гол, получавайки подаване от Блашчиковски.


Двата тима започнаха предпазливо, като до голяма степен бавното темпо се дължеше на лошото качество на тревното покритие. Шинджи Кагава подаде към Чиро Иммобиле, но слабият удар на италианеца беше блокиран.

В средата на първото полувреме Ердман изрита Марко Ройс, без да успее да играе с топката и звездата на Борусия беше заменен принудително от Хенрих Мхитарян.

Момчетата на Юрген Клоп имаха предимство по отношение владеенето на топката, но за сметка на това Динамо печелеше 60% от единоборствата. Едва десетина минути преди паузата Мхитарян стреля силно с левия крак, но покрай страничната греда.

Иммобиле засече отляво и подаде към Хумелс, но топката дойде висока за капитана на вицешампионите, които излязоха в изцяло бели екипи за днешния двубой. Борусия доигра първата част с човек по-малко, защото Иммобиле получаваше лекарска помощ извън терена.

На почивката стана ясно, че травмата на Марко Ройс не е особено сериозна, като той е получил разтежение в бедрото. Той дори се появи отново на стадиона малко по-късно и зае място на резервната скамейка.

Динамо започна агресивно и в началото на второто полувреме Мич Лангерак трябваше да спасява силния удар отблизо на Андрих. Още при следващата си атака обаче Дортмунд откри резултата.

Хефеле допусна много груба грешка, центрирайки право на гърдите на Иммобиле, който си спря, нагласи си топката и простреля останалия сам срещу него вратар Вигерс. Интересното е, че именно Хефеле извади италианеца извън игра в края на първото полувреме, когато го нацели с лакът в лицето.

Малко след това Матс Хумелс се пребори за топката, но я върна слабо назад и пред Айлерс се откри чудесна възможност да изравни. Той стреля ниско и пласиралият се добре Лангерак успя да избие с крак.

Двайсетина минути преди края на редовното време Хефеле се опита да изкупи грешката си, но неговият изстрел от пряк свободен удар не затрудни Лангерак. Борусия отговори с добра акция отляво, при която Рамос залъга двама защитници, но шутът му беше блокиран.

Последваха две опасни атаки на гостите, първата от която завърши след слабия пас на Иммобиле, а при втората Рамос излъга вратаря, но нацели страничната греда.

В последната минута Якуб Блашчиковски напредна отдясно, центрира в наказателното поле и Чиро Иммобиле отбеляза втория си гол в срещата, засичайки от движение.

 

Динамо Дрезден - Борусия Дортмунд  0:2

0:1  Чиро Иммобиле - 50'

0:2  Чиро Иммобиле - 90'

 

Дрезден: Вигерс, Тейшейра, Вржогич, Хефеле, Ердман, Текерчи, Кройцер (Стефаниак - 66'), Мол, Мюлер (Фиел - 70'), Андрих (Дюрхолц - 54'), Айлерс

Дортмунд: Лангерак, Хумелс, Суботич, Кирх, Шмелцер, Кел, Гюндоган, Кагава (Рамос - 67'), Блашчиковски (Бендер - 91'), Ройс (Мхитарян - 24'), Иммобиле