Щастие в нещастието за звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс. След направените днес обстойни прегледи се потвърди прогнозата на медицинския щаб на клуба, че националът има само болезнено натъртване в областта над коляното.

Още по темата

 

Така Ройс със сигурност ще бъде готов за игра идната седмица, но за съботния сблъсък на вицешампионите с Хамбургер до последно той ще бъде под въпрос. Треньорът Юрген Клоп се опасява, че Марко няма да бъде напълно възстановен и че ще трябва да се лиши от услугите му.

Ройс беше изритан без топка от футболиста на Динамо Дрезден Денис Ердман. Игралият две години за втория отбор на Шалке футболист препъна Марко, макар топката да беше на три метра от двамата.

След мача Ердман се изцепи, че всъщност Ройс се е спънал в него с коляно и че подобни сблъсъци са нещо напълно нормално. Спортният директор на Борусия Михаел Цорк остро разкритикува коментарите на футболиста на Динамо.

"За съжаление това не е първата контузия, която Марко получава след намесата на съперников футболист. Нашите креативни футболисти трябва да бъдат пазени по-добре! Коментарите на Ердман са нагли. Футболисти, които говорят такива неща и се държат по такъв начин, нямат място на терена", изригна Цорк.