Борусия Дортмунд и Кьолн не си вкараха в мач от 25-ия кръг на германската Бундеслига, състоял се на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Вицешампионите имаха контрол върху мача, но гостите създаваха по-опасните ситуации, залагайки на светкавични контраатака. Малко след почивката Дейверсон направи най-големия пропуск, шутирайки над напречната греда.

Двайсетина минути преди края на мача Пиер-Емерик "Батман" Обамеянг се опита да влезе в образа и на Диего Марадона, но голът му с ръка беше отменен.

След второто си поредно нулево равенство Борусия събра 30 точки и остава на десета позиция. Кьолн е 12-и с 29 пункта.


Борусия атакува още при изпълнението на центъра. Марко Ройс беше изведен отляво, изчака движението на вратаря и се опита да го преодолее от малък ъгъл, но Хорн изби. Гостите отговориха с бърза акция, но Вайденфелер излезе напред и отказа Дейверсон.

При изпълнение на корнер Невен Суботич отправи плътен удар с глава, но над напречната греда. Любопитното е, че сърбинът си попречи със своя съотборник Матс Хумелс, който също потърси контакт с кълбото.

"Козлите" отново създадоха опасна контра, като този път Уджа преодоля Вайденфелер, но нямаше ъгъл за стрелба. Принуден да остане в близост до нападателя ,вратарят на домакините скъси ъгъла и парира последвалия шут.

В средата на първото полувреме Марко Ройс центрира отдясно и Пиер-Емерик Обамеянг надскочи бранител, но ударът му с глава се оказа неточен и сравнително слаб. На отсрещната врата Рисе би високо в трибуните.

Хенрих Мхитарян уплаши всички свои съотборници и фенове на Борусия, когато нацели крака на противник при опит за воле и започна да се превива, но все пак арменецът излезе сам от игрището и после се завърна в игра.

След почивката Кьолн изпусна чудесна възможност след поредната си бърза и опасна контраатака. Уджа получи отдясно и върна назад към непокрития Дейверсон, който шутира силно, но над напречната греда.

"Жълто-черните" отново взеха инициативата, но така и не успяваха да отправят завършващ удар. Ройс изненада Хорн с изненадващ щут, но вратарят се намеси добре в средата на втората част.

Двайсетина минути преди края на редовното време Кевин Кампъл центрира отляво към далечната греда, където Пиер-Емерик Обамеянг прати топката в мрежата. Попадението беше отменено, защото "Батман" се опита да се прави на Диего Марадона и игра с ръка.

Кампъл стреля доста над целта, а после Хорн спаси удар с глава на Хумелс, който засече леко центрирането на Марко Ройс от фаул.


Борусия Дортмунд - Кьолн  0:0


Дортмунд: Вайденфелер, Хумелс, Суботич, Шмелцер, Кирх, Кел, Гюндоган, Кагава (Кампъл - 61'), Мхитарян (Блашчиковски - 61'), Ройс, Обамеянг (Иммобиле - 76')

Кьолн: Хорн, Олковски, Маро, Маврай, Хектор, Леман, Фогт, Рисе (Бречко - 90'), Пешко (Швенто - 83'), Дейверсон (Осако - 75'), Уджа