Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс намекна, че може да си тръгне от стадион "Сигнал Идуна Парк", макар да има договор до 2017 година. Както е известно, световният шампион е свързван с Манчестър Юнайтед и Барселона.

Още по темата

 

"Казвам го открито и откровено - мисля за своето бъдеще. Обмислям кое би било най-доброто решение за мен", сподели Хумелс пред списание "Кикер".

"Често си мисля, че при всички положения искам някога да заиграя в чужбина. Но има дни, в които си казвам, че нямам нужда от това."

"По принцип съм на мнение, че ако изляза зад граница, това ще допринесе за моето израстване в професионален и личен план. Затова един ден е вероятно да поискам трансфер зад граница."

"В последните седмици проведох няколко разговора с ръководството на Борусия, от които си направих извод за цялостната картина. Но все още не съм взел решение за бъдещето си."

"Със сигурност ще осведомя клуба, ако взема подобно решение. Не съм привърженик на онези, които предварително говорят за оставане и после се отмятат."

"Всички знаят колко много ми харесва в Дортмунд, но искам да разполагаме с боеспособен отбор. За мен е важно да правя, което е добре за мен и което ми доставя удоволствие. "

"Класирането ни в края на сезона няма да повлияе на решението ми. Няма значение дали ще се класираме за Лига Европа или не."

"Не можем да сме толкова сигурни в победата в мача с Байерн. Ще имаме нужда от много добър ден, докато през последните години ни трябваше понякога само добър ден, за да ги победим", добави Хумелс.