Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс е дал дума на сър Алекс Фъргюсън преди близо три години, че ще подпише с Манчестър Юнайтед, пише вестник "Дейли Мейл".

Още по темата

 

Шотландецът присъства лично на стадиона в Берлин във финала за купата на Германия през 2012, когато Борусия Дортмунд разфасова Байерн Мюнхен с 5:2.

Според английските медии по онова време Фъргюсън е имал три трансферни цели: Хумелс, Роберт Левандовски и Шинджи Кагава.

В крайна сметка шотландецът успя да отмъкне само Кагава, който така и не се адаптира към английския футбол, а освен това страдаше и от контузия.

По време на разговора си с Фърги бранителят на "жълто-черните" дал дума, че ако излезе в чужбина, ще подпише само и единствено с "червените дяволи".

Припомняме, че силен интерес към Матс има и от Барселона. Преди време в спортните магазини в града дори се появиха фланелки с името на световния шампион на гърба и овакантения през лятото №5.

През уикенда Хумелс намекна, че има голяма вероятност да се раздели с Борусия и се предполага, че германският вицешампион е склонен да го продаде срещу поне 45 милиона евро.