Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс отрече да е обещавал на сър Алекс Фъргюсън, че ще се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Още по темата

 

"За да бъде ясно: Това твърдение за "обещанието" е просто измислица. И това е най-приятелската формулировка", написа световният шампион на профила си в социалната мрежа Туитър.

Както е известно, Хумелс е свързван най-вече с Манчестър Юнайтед и Барселона през последните месеци. Твърди се, че Манчестър Юнайтед е отправил няколко оферти за него, които са били отхвърлени.

През лятото пък  26-годишният централен бранител беше сочен за ново попълнение на Барселона и в града дори се появиха фланелки с неговото име и №5 на гърба.

Договорът на Матс с "жълто-черните" изтича през лятото на 2017 година. Според някои германски медии изказването на Хумелс в края на миналата седмица е блъф, с който той цели да получи увеличение на заплатата.

В момента той прибира около 5 милиона евро на сезон и е значително под възнаграждението на Марко Ройс, който вече твърдо прибира по 8 милиона евро на година без бонусите.