Почетният президент и посланик на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер прояви разбиране към желанието на Матс Хумелс рано или късно да заиграе зад граница.

Още по темата

 

Капитанът на Борусия Дортмунд призна това в края на миналата седмица, а Манчестър Юнайтед и Барселона са най-сериозните кандидати за неговия подпис.

"За един трансфер във Висшата лига Хумелс се намира в най-добрата си възраст, сега е на 26 години. Разбирам го много добре", сподели Бекенбауер пред вестник "Билд".

"Когато бях футболист и аз самият с удоволствие щях да премина в едно от най-силните първенства. Бях се разбрал с Интер, но тогава италианците затвориха пазара за чуждестранни играчи."

"Ако Хумелс си тръгне, това ще бъде загуба за нас. Бундеслигата и Висшата лига ги виждам на едно и също ниво. Но вече не можем да стигнем по заплати английските клубове заради милиардите, които се изливат там от телевизиите. Не завиждам на никого, който взима по 40 милиона евро."

"Това, което ме притеснява е, че клубовете са само едни междинни станции при разпределянето на парите между играчите и техните агенти. Трябва да се инвестира повече в инфраструктурата, вместо във футболисти-средняци", добави великият германец.