Защитникът на Борусия Дортмунд Невен Суботич няма проблеми с мнението на Пеп Гуардиола, че е слабото звено във формацията на Юрген Клоп.

При победата на Байерн с 2:1 над Борусия през есента телевизия "Скай" беше наела човек, който чете по устните. Специалистът разкри, че Гуардиола е дал напътствия на Франк Рибери да атакува през зоната на Суботич, защото сърбинът е слабото място в защитата на противника.

Интересното е, че именно Суботич беше в основата на обрата. Двайсетина минути преди края Борусия водеше в резултата, но негова грешна намеса сервира топката на Левандовски, а по-късно защитникът направи дузпа срещу Рибери.

"Честно, ако Гуардиола наистина го е казал, няма проблем! Той е треньор и се опитва да изведе своя отбор до успех. Ако смята, че аз съм слабото звено, има правото да осведоми играчите си. Аз си имам други проблеми и не ме интересува какво мисли Гуардиола", заяви Суботич пред списание "Кикер".

"Всеки отбор може да бъде победен. Това се отнася и за Байерн. С тях става изключително трудно тогава, когато Робен и Рибери са на терена. И ако някой от тях липсва, става трудно да го заменят. Макар и да имат играчи от световна класа на пейката", допълни Суботич.

Както е известно, Ариен Робен отпада твърдо за съботното дерби в Дортмунд заради разкъсване на коремен мускул. Рибери е под въпрос, но почти сигурно също пропуска срещата заради болки в глезена.