Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп очаквано е отхвърлил предложение на Уест Хям да поеме "чуковете" от лятото, информира вестник "Мирър".

Лондончани са твърдо решени да разкарат мениджъра си Сам Алардайс, който е извел тима си само до една победа в последните 11 двубоя.

Както е известно, Клопо си тръгва от стадион "Сигнал Идуна Парк" в края на сезона, след като постигна съгласие с ръководството на "жълто-черните" за прекратяване на договора по взаимно съгласие.

Според медиите в Германия и Англия специалистът е отказал на Уест Хям, защото очаква предложения от по-силни отбори. Неговото желание е да води тим, който ще участва в Шампионската лига през новия сезон.

Именно това условие рязко намалява шансовете на Ливърпул да го привлече. В момента "мърсисайдци" са на цели седем точки зад четвъртия във Висшата лига Манчестър Сити.

Именно "гражданите" са спрягани за евентуалния нов работодател на Клоп. Клубът разполага с неограничен финансов ресурс и вече търси заместник на Мануел Пелегрини, който се провали тотално този сезон.

Първата опция на Сити дълго време беше Пеп Гуардиола, но испанецът намекна по време на вчерашната си пресконференция, че ще води баварците и през новия сезон.