Планът на Байерн Мюнхен за отслабване на Борусия Дортмунд е включвал тотално унищожение на "жълто-черните", разкрива бивш член на консултативния съвет на шампионите Хелмут Маркворт.

"Юрген Клоп беше сред вариантите за нов треньор за сезон 2013/14. Пеп Гуардиола беше другият сериозен кандидат за наследник на Юп Хайнкес", каза Маркворт пред WDR 2.

"Един ден ми се обади Ули Хьонес и ми каза, че са избрали Пеп Гуардиола и че ще звънне на самия Клоп, за да го уведоми за решението."

"Клоп навярно ще излезе в чужбина, но един ден ще се върне в Германия и тогава... разбира се, че ще поеме Байерн Мюнхен", добави 78-годишният Маркворт, който беше и член на борда на директорите на Байерн до 2014 година.

Куриозното е, че списание "Фокус" беше първата медия, която излезе с новината, че бившият президент на Байерн Ули Хьонес е укривал данъци. В Германия се шушука, че "къртицата" е именно Маркворт, който беше главен редактор на медията от 1993 до 2010 година.

Друг интересен момент е, че Маркворт беше изваден от борда на директорите на баварците точно в годината, в която Хьонес влезе в затвора за укриване на данъци.

В същото време агентът на Юрген Клоп отрече твърденията на Маркворт: "Никога не сме преговаряли с Байерн. Това не е истина. Байерн не ни е отказвал, защото никога не сме били в контакт с тях".

Това е Хелмут Маркворт: