Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви, че утрешният полуфинален сблъсък за Купата на Германия срещу Байерн насред Мюнхен е като финал за него и момчетата му.

Още по темата

 

В същото време ексцентричният специалист отхвърли слуховете, че любовна афера е причина за решението му да напусне Дортмунд в края на сезона.

"Себастиан Кел тренира доста добре, ще видим дали ще е готов за мача утре. Той е достатъчно опитен, за да каже дали е в състояние да играе. ще ни каже, ако не е готов. Със сигурност ще го включа в групата за мача", започна Клоп на днешната пресконференция.

"Кевин Гроскройц тичаше още вчера, но той изпитваше дълго време проблеми с коляното и не се знае дали ще е готов. Илкай Гюндоган се чувстваше добре вчера по време на кросовете. Роман Вайденфелер също е много по-добре. Всички искат да играят утре."

"Това е изключително важен мач. Това е препятствието, което трябва да преминем, за да бъдем на финала. Байерн е изключителен противник. Ние наистина се радваме на този мач. Този сблъсък е един от най-големите изобщо във футбола. За нас е като финал."

"Не зная дали в техния лагер Робен и Бенатия ще са готови. Ние трябва да сме готови да атакуваме и защитаваме там, където противникът напада. Откакто Байерн изпитва проблеми по крилата от липсата на Робен и Рибери, тежестта падна върху Левандовски и Мюлер."

"И ние трябва да се приспособим към това. От миналото мога да ви кажа, че когато сме успявали да изпълним своя план, винаги сме им били неудобен съперник. Но ако станем пасивни, тогава ще стане неудобно за нас."

"Всички искат да са на финала, всеки иска да изживее това отново. Не става дума само за мен. Аз не съм чак толкова важен. Веднага след като загубихме финала миналия сезон при странни обстоятелства, искахме пак да играем за трофея и да го спечелим."

"А за да грабнеш купата, рано или късно трябва да победиш Байерн. Още от самото начало ще дадем всичко от себе си, може да се получи. Наскоро ми споделиха за слухове, че напускам Борусия Дортмунд защото съпругата ми е щяла да ме изхвърли от дома ни заради моя афера с футболна съпруга. Това са глупости."

"Аз обичам жена си Ула също както преди (смее се). Тя е имала достатъчно причини, за да ме изхвърли, но не и такива. Така че бъдете спокойни - у дома всичко е наред. Надявам се този въпрос да е изяснен", завърши Клопо.