Полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган ще бъде футболист на испанския шампион Барселона от 1 януари 2016 година, гръмна вестник "Ел Мундо Депортиво".

Още по темата

 

Според изданието техничарят дори вече е минал медицински прегледи. Заради трансферното ембарго на "блаугранас", играчът ще подсили новия си отбор от началото на следващата година.

Както е известно, контрактът на полузащитника с Борусия изтича през лятото на 2016 година, а той вече обяви решението си да не преподписва.

За да не го изпусне без пари, ръководството на "жълто-черните" е готово да го продаде. В продължение на няколко месеца Гюндоган беше смятан за почти сигурно ново попълнение на Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка избра Барселона.

Германският първенец Байерн Мюнхен също беше сред кандидатите за подписа му, но според вестник "Билд" халфът е поискал твърде висока заплата и е отказал баварците.

През лятото на 2013 година Реал Мадрид пък беше готов да купи футболиста, но точно тогава той получи мистериозна контузия и беше аут от терените за 14 месеца заради прищипан нерв в гърба.

На стадион "Ноу Камп" Гюндоган ще замени ветерана Шави, който си тръгва през лятото по посока Катар.