Борусия Дортмунд завърши сезона с победа, след като в мач от последния кръг на Бундеслигата надви отбрoра на Вердер Бремен с 3:2 на своя "Сигнал Идуна Парк".

Това е специален мач за домакините, тъй като се явява последна среща от шампионата за Юрген Клоп и един от лидерите на отбора Себастиан Кел, който приключва с футбола.

За този мач Клопо направи три промени в титулярния си състав в сравнение с мача срещу Волфсбург, като Вайденфелер, Хумелс и Ройс излязоха като титуляри на местата на Сократис, Лангерак и Кампъл. 

Кагава откри резултата в 15-ата минута, а две минути след това асистира на Обемаянг, който удвои преднината на своя тим.

Йозтунали върна един гол за "Бременските музиканти" в 26-ата минута, а три минути преди почивката Мхитарян оформи резултата на почивката след нова асистенция на Кагава, който блестеше с пълна сила преди почивката и изигра най-силното си полувреме от много време насам. Крайният резултат пък бе оформен от Гебре Селасие, който се разписа в 85-ата минута.

След този успех Дортмунд финишира на 7-ото място в класирането с актив от 46 точки, което е най-слабият сезон в ерата на Клоп. 

Все пак отборът има утехата, че ще играе въпреки всичко в Лига Европа, дори и да загуби финала за Купата на Германия срещу Волфсбург.


Мачът започна много активно за домакините и още във 2-ата минута Мхитарян имаше страхотна възможност да открие резултата, след като от наказателното поле отправи нисък удар в посока долния десен ъгъл на противниковата врата, но Кастелс успя да избие топката с една ръка. 

Секунди след това арменецът отново бе близо до гола. Обемаянг пропусна елегантно топката за арменския си съотборник, който отправи удар от близо, но той се отби в краката на Щернберг.

Доминацията на рурците даде нужния резултат и в 15-ата минута Кагава откри за Борусия.

Всичко започна от кошмарен пас на Вестергард, като топката бе овладяна от Гюдноган, който напредна и подаде към японеца, а той от близка дистанация успя да прати топката в далечния ъгъл.

Точно две минути след това Кагава асистира на Обамеянг за втория гол на Дортмунд.

Габонецът получи прекрасен извеждащ пас в наказателното поле и с удар от близка дистанция матира излезлия да го пресрещне вратар, като промуши топката покрай него.

Гостуващият тим съумя да върне едно попадение в 26-ата минута чрез Йозтунали. Бременчани направиха серия от прекрасни пасове преди Юнузович да намери своя съотборник с гръб към вратата, а след това той да матира Вайденфелер от близка дистанция.

Точно половин час след старта на мача Вердер имаше шанс да изравни, но Ди Сантос пропусна сам срещу вратаря.

В 36-ата минута аржентинецът отправи удар от няколко метра, който обаче бе спасен отново от стража на домакините. 

Четири минути след това и Ройс имаше супер шанс пред себе си след хубава двойна комбинация с Мхитарян и силен удар, който бе париран от Кастелс. 

В 42-ата минута преднината на домакините набъбна, след като и Мхитарян се разписа, а Кагава асистира за гола му.

Японецът видя с изключително извеждащо подаване арменеца, който стигна до наказателното поле и копна топката над излезлия да го пресрещне вратар. 

Второто полувреме започна силно за Борусия и в 49-ата минута домакините бяха на косъм да вкарат отново, но точно в последния момент преди Ройс да отправи удар Вестергард с изумителен шпагат успя да му попречи. 

Няколко минути след това пък се наложи стражът на гостите да спасява силен удар от 20 метра на Ройс.

В 56-ата минута и гостите блеснаха и Йозтунали отправи фантастичен удар от дистанция, който Вайденфелер спаси със страхотен рефлекс. 

В 64-ата минтуа Мхитарян нацели напречната греда. След отлично ниско центриране на Ройс, Обемеянг бе намерен пред вратата, но някак си не успя да я нацели. Тогава топката обаче попадна в арменеца, чийто удар разтресе гредата.

Три минути след това удар на Обемеянг от 20 метра бе по страхотен начин спасен от Кастелс, а през следващите минути темпото на игра драстично поспадна. 

В 85-та минута Гебре Селасие оформи крайния резултат, след като засече ниско центриране в наказателното поле и промуши топката покрай Вайденфелер, а минута след това Себастиан Кел бе заменен от Свен Бендер и бе изпратен с овации от публиката в последния му мач на "Сигнал Идуна Парк". 

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ВЕРДЕР 3:2
1:0 Кагава 15'
2:0 Обемеянг 17'
2:1 Йозтунали 26'
3:1 Мхитарян 42'
3:2 Гебре Селасие 85'

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Вайденфелер, Хумелс, Суботич, Шмелцер, Дурм, Кел (86 - Бендер), Кагава, Обемеянг, Мхитарян, Гюндоган, Ройс (74 - Иммобиле)

ВЕРДЕР: Кастелс, Лукимия, Гебре-Селасие, Вестергард, Стернберг (87 - Прьодъл), Буш (63 - Лоренцен), Юнузович, Бертелс, Кроос (75 - Макиади), Йозтунали, Ди Санто
 

 

Borussia Dortmund fans #DankeJürgen

Posted by Troll Football on 23 май 2015 г.