Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви директно, че един ден може да поеме германския шампион Байерн Мюнхен, но загатна, че това няма да се случи в близко бъдеще.

"Разбира се, че бих поел Байерн някой ден. Защо да не мога да си го представя? Аз съм треньор и не мога да си избирам кои отбори да водя и кои не. Не мога да кажа "този, този и този - не". Но да поема Байерн веднага, след като напускам Дортмунд, би било трудно. В Мюнхен се наясно с това", каза Клопо пред телевизия "Скай".

Специалистът благодари на феновете на Борусия Дортмунд за седемте съвместни години, като той публикува специално видео, което се появи в социалните мрежи. Ексцентричният наставник направи почетна обиколка на стадион "Сигнал Идуна Парк" след днешната победа с 3:2 над Вердер Бремен и трудно скриваше сълзите си.

"Ето тук съм... Седемте съвместни години приключват идната седмица, но днес сме за последен път заедно на "Сигнал Идуна Парк", който се превърна в мой дом. Това е един изключителен стадион, изключително място. То е такова, защото вие го правите такова."

Още по темата

 

"Насладих се на всяка една секунда заедно и то не само тук, но като цяло с вас. Затова ви благодаря от цялото си сърце. Аз и моят екип имахме голям късмет, че през 2008 година дойдохме тук. Тръгвам си с цяла торба с позитивни емоции, искам да благодаря на Ханс-Йоахим Вацке, Райнхард Раубал, Михаел Цорк, на всеки един служител в клуба. Трябва да сте горди, че тези хора се грижат за клуба."

"Не знам как е на другите места, но в Борусия Дортмунд всеки един служител е фен на отбора. И дори да не прави нещата винаги по правилния начин, ги прави със сърцето си. Ние сме заедно от дълго време и в такава ситуация човек трябва да запази добрите спомени. Надявам се и вие да сторите същото."

"За мен беше голяма радост да работим заедно. За мен беше чест да служа на този клуб. Сега всичко свърши и искам да дам един съвет - не сравнявайте новия треньор с мен, защото сравненията отнемат стойността на прекрасния спомена и прави трудно бъдещето."

"Аз съм сигурен, че този клуб има страхотно бъдеще. Базата е чудесна, ще имате страхотен треньор и всички хора, работещи тук, са чудесни. Следващата седмица имаме голям финал и навярно ще се видим отново в града тези дни. Още веднъж - много, много ви благодаря за всичко. Ще се видим, със сигурност. Някога...някъде... Ваш Клопо", завърши Юрген.