Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че Кевин де Бройне не играе на стадион "Сигнал Идуна Парк" заради Роберт Левандовски.

Полякът реши да подсили Байерн Мюнхен в края на миналия сезон и заради отказа му да преговаря с Челси, лондончани продадоха Де Бройне на Волфсбург.

"Вярно е, че тогава Де Бройне щеше да ни пасне много добре. Но Челси не искаше да го пусне по онова време, защото бяха ядосани, че Роберт Левандовски не отиде при тях", каза Вацке пред вестник "Билд".

Босът на "жълто-черните" изрази готовност да продаде Илкай Гюндоган през лятото и защити полузащитника от нападките на някои фенове. Както е известно, халфът реши да не удължава изтичащия през 2016 година договор.

"Илкай има невероятен потенциал. И ако бях ръководител на голям чуждестранен клуб, със сигурност щях да се поинтересувам от него. Искам да защитя Илкай. До момента ние винаги сме провеждали открити и честни разговори с неговия баща и чичо му, които го представляват."

"Със сигурност няма опасност той да остане без оферта. Има много клубове, които се интересуват от него. Пазарът тепърва се отваря", допълни силният човек на стадион "Сигнал Идуна Парк".