Отношенията между доскорошните врагове в Бундеслигата Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен като че ли са на път да се стоплят. Според списание "Шпорт Билд" най-успешните германски клубове за този век водят усилени преговори за любопитна размяна: Илкай Гюндоган за Пиер-Емил Хойберг.

Гюндоган отказа да поднови изтичащия през 2016 година договор с Борусия и от ръководството обявиха, че със сигурност ще го продадат през лятото. Германецът с турска кръв е свързван с мюнхенци от няколко седмици.

Хойберг има договор с Байерн до 2018 година, но беше пратен под наем до края на кампанията в Аугсбург и се представи на доста високо ниво. За него обаче така и не се намира място във формацията на Пеп Гуардиола, а той иска да играе редовно.

Според списанието в Дортмунд искат 20 милиона евро за Гюндоган, докато Байерн бил готов да пусне датчанина за около 8 милиона евро. Дали ще се получи размяна с доплащане, предстои да разберем в близките дни или седмици.

Както е известно, изпълнителният директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке категорично отказваше да комуникира с колегата си Карл-Хайнц Румениге, заради коментарите на Кале за Марко Ройс през лятото.

Преди това баварците прилапаха две от големите звезди на Борусия - Марио Гьотце и Роберт Левандовски, но след последвалата криза в Дортмунд двата клуба стоплиха отношенията си.

Румениге и Вацке дори бяха щракнати да обядват заедно в мюнхенско заведение преди полуфиналната битка между двата клуба за Купата на Германия, спечелена от Борусия с дузпи.