Полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган все пак ще поднови своя договор с клуба, пише вестник "Билд ам Зонтаг".

Още по темата

 

Очаква се халфът да удължи контракта си за още един сезон и да остане на стадион "Сигнал Идуна Парк"поне до 2017 година.

Германският национал обяви в края на изминалия сезон, че не възнамерява да преподписва договора си, който е в сила до 30 юни догодина.  Затова от Борусия спешно започнаха да търсят купувач на халфа, за да не го изпуснат без пари.

Байерн Мюнхен и Барселона бяха сред отборите, които започнаха преговори с футболиста. Предполага се, че високите финансови претенции на техничаря са отказали петкратните европейски шампиони от борбата за подписа му.

Според изданието Гюндоган е склонил да се обвърже с Борусия за още една година след разговор с новия треньор Томас Тухел в събота. Специалистът убедил германеца с турска кръв, че ще изгради силен отбор, в който Гюндоган ще има водеща роля.

Така Манчестър Юнайтед остава единственият топ-клуб, който все още се чуди дали да привлече Гюндоган. Според английския вестник "Метро" трансфер на Илкай на стадион "Олд Трафорд" е възможен още тази седмица.