Бившият капитан на Германия Лотар Матеус смята, че полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган няма качествата за по-голям клуб.

Още по темата

 

"Не мисля, че Гюндоган ще успее да се пребори за титулярно място в европейски топ-отбор като Барселона, Байерн Мюнхен или Пари Сен Жермен", отсече Матеус пред списание "Шпорт Билд".

"В Дортмунд ситуацията е много различна. Клубът му даде достатъчно време да се възстанови от контузията си и да навлезе отново във форма."

"Като професионален футболист за него е дошло времето да се отблагодари за това голямо доверие и да удължи своя договор до 2019 година."

"Пред него стои една страхотна възможност да участва в развитието на силен отбор на Борусия, а също така отново да бъде част от националния отбор на Германия", добави Матеус.

Договорът на Гюндоган на стадион "Сигнал Идуна Парк" изтича догодина, но той вече обяви, че не иска да преподписва.

Халфът обаче удари на камък в търсенето на нов отбор, макар да беше свързван с Байерн, Барса и Манчестър Юнайтед. Според запознати високите финансови претенции на германеца с турска кръв са отказали кандидат-купувачите.

Затова преди два дни се появи информация, че останалият без алтернатива към момента Гюндоган е склонен все пак да преподпише с Борусия за още един сезон.