Точно преди два месеца полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган обяви, че няма да поднови изтичащия през 2016 договор с клуба.

Още по темата

 

Решението на халфа бе счетено за обида от доста фенове на Борусия, като някои от тях не пропуснаха да го освиркат в края на кампанията, най-вече заради проточилото се 14-месечно лечение на прищипан нерв в гърба.

Днес халфът официално преподписа с двукратния европейски вицешампион, но само за една година - до лятото на 2017 година.

Гюндоган очакваше да си намери силен отбор, който да удовлетвори големите му финансови изисквания, но удари на камък.

Според водещи германски издания като вестник "Билд" и списание "Кикер" техничарят е бил желан от Барселона, Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед.

Но всеки един от кандидат-купувачите е отказал да плаща космическа заплата, искана от Илкай и двамата агенти на халфа - баща му и чичо му.

"Доволен съм, че ние най-после постигнахме съгласие за моето бъдеще и аз ще продължа да играя за Борусия Дортмунд. Изцяло фокусиран съм върху подготовката за новия сезон", каза Гюндоган, цитиран в официалната страница на Борусия.

"Изминаха първите дни на предсезонната ни подготовка и аз изпитах огромно удоволствие да работя с треньорския екип и моите съотборници. От август искаме отново да атакуваме челните места", добави той.

Също като него, изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке се компрометира, когато емоционално заяви, че футболистът със сигурност ще си тръгне през лятото.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="de" dir="ltr">BVB verlängert Vertrag mit <a href="https://twitter.com/Guendogan8">@Guendogan8</a> <a href="http://t.co/nx7f9gpb4N">http://t.co/nx7f9gpb4N</a> <a href="http://t.co/znDcbarjqO">pic.twitter.com/znDcbarjqO</a></p>&mdash; Borussia Dortmund (@BVB) <a href="https://twitter.com/BVB/status/616282928025313280">July 1, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>