Волфсбергер - Борусия Дортмунд, двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Стадион "Вьортерзее щадион" в Клагенфурт, 22.05 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман

Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Пишчек, Шмелцер, Щенцел, Дудзяк

Халфове: Бендер, Шахин, Кагава, Кирх, Кастро, Хофман, Гюндоган, Блашчиковски, Вайгъл, Кампъл, Мхитарян, Ляйтнер

Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос

Контузени: Дурм, Суботич


Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд излиза в първия официален мач на новия треньор Томас Тухел начело на тима, който проведе пълноценна лятна подготовка. Почти всички футболисти са във възторг от новия треньор и нямат търпение да се хвърлят в първа битка за предстоящата кампания.

Волфсбергер не е най-подходящото мерило за състоянието на Борусия, но австрийците са изключително ентусиазирани от първото си участие в евротурнирите. Те завършиха на пето място в местния шампионат, но дубъла на Залцбург ги изстреля в Лига Европа, където воденият от Дитмар Кюбауер отбор записа две победи, за да стигне да сблъсъка с Дортмунд.

Стадионатъ се очаква да бъде препълнен, като близо 20% от 30-те хиляди привърженици на стадиона ще дерат гърло за Борусия. Борусия Дортмунд ще гони задължителна победа с оглед високите цели на "жълто-черните" през новия сезон. Играта на германския тим срещу Ювентус беше повече от впечатляваща и това е една от причините да заложим на гостите.

Резултат: Волфсбергер - Борусия Дортмунд 1:3