Бившият треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп обърна внимание на проблемите в клуба през миналия сезон, заради които той взе решение да сложи край на 7-годишното приключение на стадион "Сигнал Идуна Парк".

В момента специалистът се е отдал на почивка, но не е забравил как Борусия беше на дъното в класирането на Бундеслигата и беше застрашен от изпадане.

"Истината е, че всичко вървеше изцяло срещу нас", започна Клопо пред Мориц Ринке, автор на книгата "Човек трябва да може да чете играта", която излиза на германския пазар в средата на този месец.

"По отношение на футболистите ти се струпват прекалено много проблеми за кратък период от време и възможностите за регенерация, рехабилитация и обичайните тренировки са малко. И тогава всичко това води до хаос."

"Най-големият проблем бяха контузиите. Те бяха много и това беше основната тема през миналия сезон. Заради това, че тези контузии не позволяваха достигането на оптимална форма, играчите не бяха тези, които можеха да бъдат по принцип."

"Когато не си готов на 100%, физически или психически, тогава получаваш удар. Точно това ни се случи на нас. Бях много щастлив, когато най-после започна зимната пауза, макар да бяхме на 17-а позиция по онова време."

"Прибрах се у дома и съпругата ми каза, че съм напълно полудял, защото бях в отлично настроение. Но аз просто знаех, че проблемът може да бъде решен. И точно това се случи."

"Загубеният финал на Шампионската лига през 2013 година от Байерн? Не гледам на него като на пропусната възможност за спечелване на трофей. Това не ме интересува изобщо."

"Важен е само споменът, че сме стигнали толкова далеч. Това, че си бил с играчите в такива моменти, че си изживял нещо подобно. За това става дума", добави Клопо, който спечели два пъти Бундеслигата и веднъж Купата на Германия за седемте си години в Дортмунд.