Од - Борусия Дортмунд, първа среща от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа, стадион "Скагерак", 21:30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд: 

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Шмелцер, Щенцел
Халфове: Бендер, Кагава, Кастро, Хофман, Гюндоган, Вайгъл, Кампъл, Мхитарян, Ляйтнер, Гроскройц
Нападатели: Обамеянг, Рамос
Контузени: Дурм, Суботич, Шахин, Кирх, Пишчек, Ройс, Блашчиковски

Прогноза на Gol.bg:
Борусия набра голяма инерция, след като първо се разправи в двата мача от предишния кръг в Лига Европа с австрийския Волфсбергер, а след това успя да постигне и победа с 4:0 над Борусия Мьонхенгладбах в Бундеслигата, в първия кръг.

Момчетата на Томас Тухел ще се опитат да запазят инерцията си и да достигнат до изразителна победа в Норвегия, за да решат всичко още в първия мач срещу Од.

Скандинавците ще излязат днес с приповдигнато самочувствие в този мач, след като в последната си среща преди два дни постигнаха убедителна победа над Старт с 4:0 като гости.

Проблемите пред гостите в кадрово отношение са доста сериозни, тъй като Дурм, Суботич, Шахин, Кирх, Пишчек, Ройс и Блашчиковски се очаква да пропуснат срещата.

И докато за Суботич се говореше, че има надежда да играе в мача, то останалите окончателно отпадат.

Въпреки многото отсъстващи от състава на гостите без съмнение Борусия е с много класи над днешния си съперник и нашата прогноза е успех с 1:4 за Дортмунд.

Резултат: Од - Борусия Дортмунд 1:4