Борусия Дортмунд продължава с прекрасното си представяне, след като постигна победа над Херта с 3:1 на своя "Сигнал Идуна Парк".

Това стана в среща от 3-ия кръг на германския шампионат, а пък успехът е осми пореден за Томас Тухел в осмия му официален мач начело на отбора. 

След този успех отборът е лидер в класирането с актив от 9 точки и по-добра голова разлика от Байерн.

Хумелс откри резултата в 27-ата минута след прекрасно центриране на Кагава, а японецът бе в основата и на втория гол на своя отбор, след като след негово центриране Гинтер продължи към Обемеянг, който удвои в 50-ата минута. 

Калу върна един гол в 78-ата минута, но Рамос сложи край на спора с попадение в последните секунди и така "уби" надеждите на гостите да стигнат до реми.


Срещата започна със спокойно темпо и първите минути бяха равностойни без да има положения пред двете врати.

В 15-ата минута Хумелс свърши брилянтна работа в защита, след като в последния момент изби топката от краката на Харагучи и му попречи да стреля от много добра позиция. Бранителят на рурците показа впечатляваща скорост в ситуацията и настигна японеца.

Две минути след това Шмелцер пробва късмета си с удар от дистанция в който обаче нямаше особено много сила и Крафт улови с лекота.

В 27-ата минута все пак Борусия стигна до попадение чрез Хумелс и така откри резултата.

Kaгава свърши брилянтна работа и центрира в наказателното поле, а бранителят на домакините бе на далечната греда и засече с глава топката, за да я вкара във вратата на "Старата дама".

През следващите минути домакините владееха инициативата и не позволиха на противника да ги застраши.

В самия край на полувремето удар на Гинтер прелетя над напречната греда на Херта и така Борусия пропусна не лошо положение за втори гол.

След почивката рурците започнаха много силно и в 50-ата минута резултатът бе удвоен.

Кагава центрира прекрасно за Гинтер в наказателното поле, който от своя страна продължи топката към Обемеянг и габонецът от малкия пеналт я отклони в опразнената врата, и така уби всякаква интрига в срещата.

В 65-ата минута Херта можеше да вкара почетен гол, но ударът на Лустенбергер бе избит от Бюрки по страхотен начин, а две минути след това Гюндоган направи много сериозен пропуск. Той направи отлично двойно подаване с Обамеянг в наказателното поле, но първоначално Крафт се намеси и изби топката. След това тя достигна отново до халфа на Борусия, но при втория случай Лангкамп изчисти в последния момент.

Малко след това Мхитарян изведе Ройс сам срещу вратаря, но звездата на рурците по чудо пропусна и прати топката встрани вратата.

В 74-ата минута пък Сократис изчисти в последния момент топката при удар на Калу, но четири минути след това бившият футболист на Челси се разписа. Удар на Дарида бе избит от Бюрки, но при добавката националът на Кот Д'Ивоар бе безгрешен. В ситуацията обаче имаше съмнения за засада.

В самия край на мача пък Рамос оформи крайния резултат след точен удар около дузпата, след като получи хубав пас от Мхитарян с пета.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ХЕРТА 3:1
1:0 Хумелс 27'
2:0 Обамеянг 60'
2:1 Калу 78'
3:1 Рамос 90+3

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Бюрки, Хумелс, Папастатопулос, Шмелдер, Гинтер, Кагава, Мхитарян, Гюндоган (79 - Рамос), Вейгъл, Обемеянг (71 - Хофман), Ройс (79 - Пишчек)

ХЕРТА: Крафт, Лустенбергер, Лангкамп, Пекарик, Ван дер Берг (71 - Калу), Платенхард, Брукс, Шйелбред (71 - Баумйохан), Стокер, Харагучи, Дарида