Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке се изказа остро относно срока на затваряне на трансферния прозорец. Както е известно, в Германия и повечето европейски първенства периодът за летни покупки продължава до края на 31 август, когато шампионатите вече са стартирали.

"Това ме изнервя изключително много! Трябва да върнем предишния формат и трансферният прозорец да се затваря отново на 1 август. Случилото се през последните два-три дни е ужасно", сподели Вацке.

"Това, което се случва днес е следното: най-големите и богати клубове могат да преобърнат нещата с главата надолу на 30-и или на 31-и август, пръскайки по 20, 30, 40 или 50 милиона евро. 

"В един такъв момент всеки треньор би се запитал защо изобщо е провеждал лятна подготовка, след като губиш четирима души и на тяхно място получаваш четирима нови. Това е лудост", добави Вацке, който няма причина да бъде неспокоен в началото на кампанията.

Борусия Дортмунд започна сезона изключително силно и след като влезе в групите на Лига Европа, в момента се намира на върху в Бундеслигата с максимален брой от 9 точки и впечатляваща голова разлика 11:1.

В анкета на най-тиражния европейски вестник "Билд" цели 89% от читателите са съгласни с мнението на Вацке, че трансферният прозорец трябва да е затворил отдавна.