Доскорошният футболист на Борусия Дортмунд Якуб Блашчиковски е на път да нагнети напрежението между "жълто-черните" и кръвния им враг Шалке.

След като премина в италианския Фиорентина полузащитникът разкри, че е отказал предложение на "кралско-сините".

"Шалке ме искаше на всяка цена, но заради уважението си към феновете на Борусия Дортмунд не се възползвах от това предложение. Все още смятам, че във футбола и живота парите не са най-важното", сподели 29-годишният поляк.

Деликатният момент обаче е, че от Шалке отричат да са искали играча. Нещо повече - от Гелзенкирхен твърдят, че Куба им е бил предлаган, но те са отказали.

"Това е пълна глупост! Агентът на Блашчиковски ни предложи футболиста няколко пъти и ни питаше каква заплата може да получи при нас. Но аз така и не му отговорих. Никога не е имало преговори между нас", отсече спортният директор на Шалке Хорст Хелдт.

В интернет-пространството феновете на Борусия Дортмунд изпратиха Блашчиковски като герой и му благодариха за вярната 8-годишна служба на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Както е известно, заради честите си контузии напоследък халфът загуби формата си и не попадна в плановете на новия треньор Томас Тухел.