ПАОК - Борусия Дортмунд, двубой от група "С" на Лига Европа. Стадион "Тумба", 22.05 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд: 
Вратари: Вайденфелер, Бюрки
Защитници: Суботич, Гинтер, Шмелцер, Пишчек, Парк, Фрич, Паслак
Халфове: Бендер, Кастро, Хофман, Вайгъл, Мхитарян, Ляйтнер, Янузай, Щенцел
Нападатели: Ройс, Рамос
Контузени: Дурм, Шахин
Извън групата: Хумелс, Сократис, Гюндоган, Кагава, Обамеянг

 

Прогноза на Gol.bg:

Без цели петима основни футболисти ще гостува Борусия Дортмунд на гръцкия ПАОК, където вече блести бившия капитан на България Димитър Бербатов.

Наставникът на германския клуб Томас Тухел реши да даде почивка на капитана Матс Хумелс, партньора му в отбрана Сократис, двамата важни полузащитници Илкай Гюндоган и Шинджи Кагава, както и на головата машина Пиер-Емерик Обамеянг.

Ходът на Тухел ясно показва приоритетите на отбора. Предстоящият неделен супермач срещу Байерн в Мюнхен няма как да не вълнува дортмундци и преди визитата в Солун. Тяхната цел №1 е завръщане в Шампионската лига и мачовете в Бундеслигата тежат повече от тези в Лига Европа.

Въпреки това се очаква гостите да започнат със силна единайсеторка, в която навярно ще бъдат Марко Ройс, Аднан Янузай и Хенрих Мхитарян. На вратата ще бъде опитният Роман Вайденфелер, а пред него може да се завърне Невен Суботич.

ПАОК е истинска сила на свой терен през този сезон, печелейки трите си домакински мача с голова разлика 12:0. До момента гърците имат само една победа над германски противник в Европа, при три равенства и три поражения. 

Дортмунд се е срещал само веднъж с отбор от южната ни съседка. Това се случи през сезон 2011/12 в Шампионската лига, когато момчетата на Юрген Клоп паднаха от Олимпиакос с 1:3 навън и победиха с 1:0 у дома.

Очакваме двата отбора да изиграят динамичен и зрелищен за наблюдаване мач, в който да паднат много голове. Надяваме се сред голмайсторите да бъде и Митко Бербатов, а равенството изглежда като най-вероятен изход.

 

Резултат:  ПАОК - Борусия Дортмунд 2:2