ПАОК и Борусия Дортмунд завършиха 1:1  в двубой от група "С" на Лига Европа, игран на стадион "Тумба".

Резервите на Томас Тухел играха по-добре през първата част, но се оттеглиха на почивка с пасив в резултата заради попадението на Робърт Мак, който се разписа зрелищно с помощта на напречната греда.

Българинът Димитър Бербатов често се връщаше по-назад, за да помага на съотборниците си, но отправи и два много опасни удара, които бяха лишени от необходимата точност.

Двайсетина минути преди края на редовното време "жълто-черните" изравниха чрез Гонсало Кастро, който искаше да центрира към Хофман.

Борусия Дортмунд е на върха в групата с четири точки, докато ПАОК е трети с два пункта на сметката си.


Наставникът на рурците Томас Тухел заложи на изцяло експериментален състав, но Борусия взе превес още от самото начало и създаде почти всички интересни положения през първото полувреме. Йонас Хофман стреля по чудесен начин от воле, но кълбото профуча покрай напречната греда.

Последва нов снаряд на изключително активния Хофман, който беше блокиран и топката стана лесна плячка за вратаря на домакините Олсен.

В средата на първото полувреме Гонсало Кастро получи отлична възможност да стреля по диагонала, но Олсен спаси с крак. После Мхитарян би мощно, но се получи рикошет.

Точно когато голът пред наказателното поле на гърците "висеше", те изненадващо откриха резултата десетина минути преди паузата. Циолис изведе Робърт Мак зад защитата, словакът напредна и препарира Вайденфелер с мощен изстрел, при който топката влезе във вратата с помощта на напречната греда.

Малко след това бившият капитан на България Димитър Бербатов отправи много ефектен изстрел от въздуха, но не успя да уцели вратата. 

След паузата Борусия нямаше ясна идея какво да прави в атака, като за това допринасяше и добре подредената защита на домакините. Бербатов си спечели топката и пробва прехвърлящ удар от 35 метра, но кълбото профуча над вратата.

В средата на второто полувреме шут на Мхитарян беше блокиран, а след това влезлият като резерва Марсел Шмелцер стреля доста неточно.

Двайсетина минути преди края на редовното време Борусия получи възможност да изпълни пряк свободен удар, но Олсен се намеси блестящо и отказа Марко Ройс.

Секунди след това германците изравниха по доста щастлив начин. Кастро центрира меко в наказателното поле, а там Хофман пропуска, залъгвайки вратаря. Олсен и защитник до него не се разбраха и топката влетя в мрежата...

ПАОК не се смути и при една от следващите си атаки Жайро получи златна възможност. Той остана сам срещу Вайденфелер, но от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря.

Прострелно центриране на Шмелцер доведе до опасен рикошет в малкия пеналт, но Олсен успя да избие атрактивно с една ръка. Парк би мощно извън наказателното поле, но покрай десния страничен стълб. 

 

ПАОК - Борусия Дортмунд 1:1

1:0 Робърт Мак - 34'
1:1 Гонсало Кастро - 72'

 

ПАОК: Олсен, Коща, Витор, Цавелас, Константинидис, Каче (Харисис - 85'), Циолис, Родригес, Мак (Жайро - 73'), Сабо, Бербатов (Пелкас - 89')

Дортмунд: Вайденфелер, Бендер, Суботич, Парк, Пишчек, Вайгъл (Шмелцер - 65'), Кастро, Хофман, Мхитарян (Рамос - 65'), Янузай (Ляйтнер - 84'), Ройс