Хамбургер постигна изненадваща домакинска победа с 3:1 над Борусия Дортмунд в първа среща от 13-ия кръг на германската Бундеслига.

Така на практика традицията рурците да играят много трудно срещу северняците се запази и тимът от Дортмунд е загубил общо 4 от последните си 6 мача срещу този противник.

В 19-ата минута Ласога откри от дузпа, а четири минути преди почивката Холтби удвои преди Хумелс да си забие нелеп автогол в 55-ата минута за класическия резултат. Гостите стигнаха до почетен гол чрез Обамеянг през 86-ата минута.  

С този резултат отборът на Томас Тухел прекъсна и серията си от няколко поредни победи във всички турнири. 

След този мач гостите са втори в класирането с актив от 29 точки, докато Хамбургер е на 8-ото място с актив от 18 точки. 



Мачът започна активно, като гостите опитваха да наложат натиск над своя противник още от първите минути, но за сметка на това пък северняците първи стигнаха до голово положение.

В 16-ата минута Ласога намери по впечатляващ начин Иличевич, който бе на позиция за директна стрелба, но ударът му бе меко казано разочароващ.

Две минути след това домакините получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Бюрки срещу Холтби в наказателното поле.

Зад топката застана Ласога, който не остави шансове на швейцарския страж на домакините да реагира.

Половин час след началото на мача Шмелцер бе на път да си вкара доста нелеп автогол, като подаде топката с глава към своя страж, но прекалено силно, а Бюрки трябваше да положи сериозни усилия, за да спаси вратата си.

Ударът за гостите стана двоен, след като Холтби вкара втори гол за Хамбургер в 41-ата минута.

В ситуацията Мюлер намери бившия халф на Тотнъм перфектно и той от няколко метра прати топката покрай вратаря и я засили в далечния ъгъл, за да доближи отбора си до успеха.

Логично на почивката в редиците на гостите бяха извършени две промени и на терена се появиха Кастро и Пишчек на местата на Гинтер и Кагава.

След почивката логично гостите започнаха активно в търсенето на попадение и в 50-ата минута Ройс намери с добро подаване Мхитарян, но ударът на арменеца премина малко встрани вратата.

Малко след това пък Обемаянг за пореден път разочарова в този мач, след като ударът му от добра позиция премина доста над вратата.

В 55-ата минута Хумелс си заби топката в мрежата и така преднината на домакините стана класическа - 3:0. При опит да изчисти той вкара топкатаа във вратата на Бюрки и тотално закопа тима си.

Безсилието на Дортмунд бе пълно, след като минути след това Обамеянг не успя да вкара от пет метра във вратата, а Адлер се намеси отлично.

В 80-ата минута Адлер спаси домакините от чист гол, след като успя някак си да разчете намеренията на Мхитарян, който стреля към далечния ъгъл, а шест минути след това Обамеянг вкара почетен гол за отбора си.

ХАМБУРГЕР - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 3:1

1:0 Ласога 19 дузпа
2:0 Холтби 41
3:0 Хумелс 55 автогол
3:1 Oбамеянг 86

ХАМБУРГЕР: Адлер, Джору, Спахич (29 - Рейс), Сакаи, Оршолек, Юнг, Иличевич, Качар (71 - Грегорич), Мюлер, Холтби, Ласога

БОРУСИЯ: Бюрки, Хумелс, Сократис, Шмелцер, Гинтер, Кагава (46 - Кастро), Мхитарян, Гюндоган, Вейгъл, Обамеянг, Ройс (69 - Янузай)