Руският Краснодар постигна успех с 1:0 над Борусия Дортмунд на стадион "Кубан" в Краснодар, в среща от Група "С" на Лига Европа. 

Мачът бе изключително интересен и имаше не малко положения, но гостите за тяхно съжаление загубиха срещата и пропуснаха да си бетонират първото място в групата.

Единственото попадение падна във 2-ата минута и бе дело на Мамаев от дузпа.

Бившата звезда на Левски Жоазиньо остана цял мач на пейката за домакините, а след успеха си те си го върнаха на Борусия за загубата в Германия.

И двата тима имат по 10 точки, но Краснодар е лидер в групата с по-добри показатели в директните мачове. С победата си краснодарци на практика изхвърлиха ПАОК с Димитър Бербатов от Европа, тъй като гърците нямат шанс да се класират за следващия етап.


Мачът започна прекрасно за руските домакини и още в първата минута те получиха правото да изпълнят дузпа, след като Перейра бе фаулиран в наказателното поле от Хумелс. Зад топката застана Мамаев, който хладнокръвно реализира и даде аванс на "Биковете".

В 7-ата минута Дикан направи много добро спасяване след удар на Кастро от границата на наказателното поле, а секунди след това топката разтресе гредата след тупалка на Рамос.

След серия от бързи пасове топката попадна в Мхитарян, който намери Кастро, а последният намери топката с воле, но я прати встрани вратата.

През следващите минути мачът вървеше активно, като и двата тима създаваха опасни атаки, но чистите голови положения липсваха.

Пет минути преди почивката пред Рамос се откри страхотна възможност, след като Гюндоган го намери в наказателното поле, но първото му докосване бе доста калпаво и Гранквист изби кълбото.

До почивката гостите имаха още два шанса, като при едното положение Бендер засече центриране с глава, но извън пределите на вратата. 

При последното положение Дикан направи страхотно спасяване след удар с глава на Рамос.

Две минути след подновяването на играта Шмелцер отправи страхотна тупалка с воле, но топката премина на метър встрани вратата на Дикан. 

В 53-ата минута гостите имаха още един добър шанс, след като Пишчек засече с глава центриране на Мхитарян, но топката излезе в аут. 

И домакините все пак стигнаха до доста добър шанс, след като Ари се озова на стрелкова позиция от наказателното поле, но ударът му по земя излезе встрани вратата.

В 61-ата минута Рамос пропусна страхотен шанс и от метър-два с глава прати топката право в ръцете на стража, на Краснодар. 

Няколко минути след това топката кацна на горната греда, на Дикан, след едно безобидно изпълнение на ъглов удар при което Каборе игра последен с топката.

В 74-ата минута Гюндоган отправи страхотен удар, който обаче попадна в тялото на противников футболист. 

Секунди след това пък Шмелцер намери Мхитарян, който с удар без подготовка нацели страничната греда. До края така и не се стигна до повече голове.

КРАСНОДАР - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 1:0
1:0 Мамаев 2' дузпа

КРАСНОДАР: Дикан, Гранквист, Сигурдсон, Калешин, Жедрейчик, Мамаев (85 - Лаборде), Каборе Ахмедов (86 - Торбински), Перейра (75 - Газински), Ари, Смолов

БОРУСИЯ: Вайденфелер, Хумелс, Пишчек, Шмелцер, Бендер, Мхитарян, Гюндоган, Кастро, Хофман (68 - Янузай), Вайгъл (88 - Лайтнер), Рамос