Борусия Дортмунд постигна домакинска победа с 4:1 над слабака Щутгарт в среща от 14-ия кръг на германската Бундеслига, която се игра на "Сигнал Идуна Парк".

Момчетата на Томас Тухел стартираха много силно двубоя и още в 3-ата минута Кастро откри резултата в тяхна полза, а Обамеянг удвои аванса сим с попадение в 19-ата.

Дидави все пак намали пет минути преди почивката, но интригата бе тотално убита след автогола на Нидермайер в 65-ата минута с който рурците си върнаха аванса от два гола. В 91-ата минута Обамеянг с втория си гол в мача пък оформи крайния резултат.

След този мач Дортмунд е 2-и в класирането с 32 точки в актива си и е на 8 точки от лидера Байерн.

Швабите пък са 16-и с актив от 10 точки и имат точка повече от 17-ия и 18-ия Аугсбург и Хофенхайм.


Мачът започна много силно за домакините и в 3-ата минута Мхитарян пробва удар от границата на наказателното поле, но Титон изби топката. Тя обаче попадна право на главата, на Кастро, който вкара топката от близка дистанция. Така домакините поведоха в резултата.

Техният натиск продължи да бъде засилен и второто попадение в мача не закъсня. Обамеянг бе негов автор в 19-ата минута, след като по изключително красив начин прехвърли от няколко метра излезлия да го посрещне противников вратар.

Няколко минути след това домакините изпуснаха два много добри шанса. В 23-ата минута Шмелцер и Мхитарян направиха страхотна двойна комбинация, но първият се засуети и в крайна сметка не се получи сериозна опасност.

Минута след това пък Обамеянг бе намерен от Пишчек и насочи топката към близката греда, но Нидермайер по фантастичен начин я изчисти.

И гостите все пак стигнаха до опасно положение, като удар на Дидави по земя бе спасен от Бюрки, а в 39-ата минута пък Пишчек изчисти топката от голлинията и предотврати попадение във вратата на Дортмунд след удар на Вернер.

Точно минута след това Дидави намали. Той бе намерен от Костич абсолютно непокрит на далечната греда и вкара без проблем в опразнения ъгъл. 

След почивката домакините започнаха активно и Ройс намери Обамеянг на добра позиция, но габонецът намери външната част на мрежата. 

Няколко минути след това Дортмунд създаде две страхотни положения, но бе вдигнат флага за засада и в двете ситуации. 

В 61-ата минута пък Обамеянг бе намерен в наказателното поле и се виждаше как ще вкара втория си гол в мача, но ударът му бе по фантастичен начин спасен от Титон с крак. 

Четири минути след това интригата бе тотално убита, след като Нидермайер си вкара автогол и Борусия поведе с 3:1 в резултата. Той засече подаване на Ройс в наказателното поле на своя тим и вместо да изчисти топката я вкара в мрежата.

В 72-ата минута Титон се намеси отлично, след като изби удар на Обамеянг над вратата си. В първата минута от продължението Обамеянг успя да преодолее Баумгартъл и с удар покрай Титон вкара топката в мрежата, за да оформи крайния резултат.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ЩУТГАРТ 4:1
1:0 Кастро 3
2:0 Обамеянг 19
2:1 Дидави 40
3:1 Нидермайер 65 автогол
4:1 Oбамеянг 91

БОРУСИЯ: Бюрки, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Бендер, Кагава (60 - Вейгъл), Мхитарян, Гюндоган (89 - Рамос), Кастро, Обамеянг, Ройс (80 - Хумелс)

ЩУТГАРТ: Титон, Инсуа, Швааб, Нидермайер, Баумгартъл, Гентнер, Дидави, Руп, Максим, Костич, Вернер