Борусия Дортминд - Щутгарт, двубой от 11-ия кръг на немската Бундеслига, стадион "Сигнал Идуна Парк", 21:45 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Суботич, Хумелс, Шмелцер, Дурм, Кирх, Сократис, Кел

Халфове: Гроскройц, Бендер, Шахин, Блашчиковски, Мхитарян, Хофман, Ройс

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Дукш, Шибер

Контузени:  Пишчек, Гюндоган, Гюнтер

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са абсолютни фаворити за победата в този мач и ще бъде изненадващо да я изпуснат. Кел се завръща в групата на рурците за срещата, но все пак участието му е под въпрос и той ще трябва да премине късен фитнес тест.

Пишчек и Гюндоган, както и юношата Гюнтер, обаче са аут за този мач, заради контузии и Юрген Клоп няма да може да разчита на тях.

Борусия има 5 победи и 1 загуба в последните си 6 мача от всички турнири, като тимът се намира в превъзходна форма.

Гостуващият отбор обаче изобщо не се намира в добро състояние, като "Швабите" са постигнали само 1 победа в последните си 6 мача от всички турнири, а отборът е записал още 4 равенства и 1 загуба.

Аут за гостите са Какау, Рюдигер и Дивади, които са с травми, докато под въпрос са Швааб и Сакаи. 

През настоящия сезон Борусия се представя перфектно у дома и тимът няма грешка в мачовете си на "Сигнал Идуна Парк" от началото на сезона.

За последно Щутгарт победи рурците през 2010 година на "Мерцедес Бенц Арена", а последната победа на тима като гост на рурците е през 2007 година, когато Марио Гомес донесе успеха на тима.

В последните пет мача между двата тима Борусия има само една победа, а освен това двата отбора са врътнали и четири равенства.

Нашата прогноза за днешния мач е обаче е победа с два чисти гола за домакините.

Резултат: Борусия Дортмунд - Щутгарт 2:0