Полузащитникът на Борусия Дортмунд Гонсало Кастро призна, че отдава по-голямо значение на асистенцията, отколкото на гола си във вчерашния мач срещу Щутгарт.

Високият 172 сантиметра футболист откри резултата с глава, а малко след това подаде ефектно с петичка към голмайстора на Бундеслигата Пиер-Емерик Обамеянг, който покачи.

"Представихме се много добре. Радвам се, че спечелихме труден мач с голям отборен дух. След 2:0 заиграхме по-бавно, но през второто полувреме доминирахме", каза Кастро.

"Сега се отплащам на треньора за доверието, което има в мен. Вкараният от мен гол беше по-лесен, отколкото асистенцията с петичка. Хубаво е, че успях да вкарам пред Южната трибуна, чувството е неописуемо."

"Нямаше какво толкова да сторя, топката ми дойде перфектно. Само трябваше да си сложа главата и топката влезе в мрежата."

"Не се сещам кога за последно вкарах с глава, сигурно е минало година. Сега си спомням, че беше през април 2014 година срещу Роман Вайденфелер и Борусия."

"При паса с пета към Обамеянг разчитах на интуицията си. Не можеш да го сториш всеки път по този начин", допълни Кастро.