Нападателят на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг вече има 17 гола след 14 кръга в Бундеслигата и смело върви по стъпките на легендата на Байерн Герд Мюлер. През сезон 1976/77 великият германец имаше 19 попадения след първите 14 кръга от кампанията.

За първи път в историята на Борусия Дортмунд футболист на клуба успява да достигне до 17 попадения преди 15-ия кръг. Сега габонският "Батман" се цели в рекорда от 40 гола на Герд мюлер, поставен през 1972 година.

"Нямам представа дали ще мога да се доближа до рекорда на Герд Мюлер. Работата мие да вкарвам голове. Радвам се, че успях да се разпиша два пъти срещу Щутгарт", каза Обамеянг.

"Трябва да продължа в същия дух и да се опитам да помагам на отбора си всеки път, като вкарвам голове. Важното е да остана свеж и спокоен. Възможно е до края на годината да достигна и 20 гола", допълни нападателят на "жълто-черните".

За сравнение през миналия сезон Алекс Майер стана голмайстор в Бундеслигата с 19 отбелязани гола. Сезон по-рано Левандовски стана стрелец №1 с 20 гола. Това показва колко високо е вдигнал летвата Обамеянг през настоящата кампания. 

Дори невероятното дуо на Байерн Роберт Левандовски (14 гола) и Томас Мюлер (13 гола) изглежда като средна класа в стрелбата, в сравнение с африканеца. А с това си темпо Леви и Томас щяха да са далеч пред другите миналия сезон...

В момента Обамеянг води убедително в борбата за Златната обувка и ако продължава със същото темпо, едва ли някой ще може да му я отнеме.