Треньорът на Дармщадт Дирк Шустер разкри за телевизия Sport1 своя мечтан отбор, съставен само от футболисти в Бундеслигата.

Цели седем играчи на шампиона Байерн Мюнхен попадат в идеалната единайсеторка на Шустер, който е изцяло офанзивно настроен и хвърля отпред Роберт Левандовски и снайпериста на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг.

Двамата са дейно подпомагани от Томас Мюлер и Дъглас Коста, а Артуро Видал и Кристоф Крамер ще вършат черната работа в средата на терена.

Именно халфът на Леверкузен Крамер е една от изненадите, а другите два са свързани с присъствието на защитниците Рикардо Родригес от Волфсбург и Джонатан Та (Леверкузен).

"Джонатан е млад футболист, който си върши работата много добре този сезон. Той играе много добре с тяло и е силен също така в технически аспект, играе силно с глава и има много голям потенциал", отсече Шустер.

За Родригес наставникът на "лилиите" е категоричен, че това е "най-добрият ляв бек в първенството", като очевидно Шустер забравя Давид Алаба, смятан от мнозина за най-добрия ляв бек на планетата в момента...

Ето и Дрийм тийма на Дирк Шустер: Мануел Нойер, Джером Боатенг, Джонатан Та, Рикардо Родригес, Филип Лам, Кристоф Крамер, Артуро Видал, Дъглас Коста, Томас Мюлер, Роберт Левандовски, Пиер-Емерик Обамеянг