Борусия Дортмунд загуби с 0:1 от ПАОК в мач без значение от група "С" на Лига Европа, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Жълто-черните" имаха осезаемо предимство през първото полувреме, но гърците бяха тези, които изненадващо откриха резултата чрез Роберт Мак, вкарал на Борусия и в първата среща.

Преди почивката шут на Аднан Янузай беше спасен, а при опита за добавка Марко Ройс разтресе страничната греда от нищожен ъгъл.

През второто полувреме натискът на Дортмунд стана зловещ, но на няколко пъти вратарят Гликос се намеси блестящо, а Пиер-Емерик Обамеянг нацели гредата.

Така Борусия Дортмунд завърши на второ място в групата с актив от 10 точки, но дори при победа днес пак нямаше да бъде лидер. Третият в групата ПАОК отпада с актив от седем пункта. На върха остана Краснодар с 13 точки.


Момчетата на Томас Тухел осъществиха тотална доминация още от самото начало, но трябваше да изминат десетина минути игра, за да стигнат до първото интересно положение. Шинджи Кагава се измъкна между двама бранители и стреля, но спечели само корнер.

В средата на първата част статистиката показа стряскащите 83% владеене на топката в полза на домакините, които така и не успяваха да превземат крепостта пред Гликос. Марко Ройс опита шут от петнайсетина метра, но беше блокиран.

Именно Марко Ройс можеше да влезе в ролята на асистент малко по-късно, намирайки Матиас Гинтер отляво, но изстрелът на защитника не намери целта.

При първата си смислена атака ПАОК успя да вкара топката във вратата на противника си, но съдийската бригада правилно маркира положение на засада при удара на Цавелас.

В 33-ата минута гърците поведоха изненадващо. Роберт Мак беше изведен от Мистакидис с пас от дълбочина, при който Парк покриваше засадата. нападателят финтира Роман Вайденфелер и вкара в опразнената врата по диагонала.

Десетина минути след това Борусия беше много близо до изравняването. Аднан Янузай напредна и стреля от дъгата, но стражът на гостите парира. Кълбото се озова в краката на Марко Ройс, който би с левачката от малък ъгъл и нацели левия страничен стълб!

100 секунди след подновяването на играта влезлият като резерва Хенрих Мхитарян се озова сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му и го превърна в герой. Последва удар с глава на Кагава при центриране на Парк отляво, но Гликос спаси сигурно попадение.

Мхитарян стреля на педя над напречната греда, а Янузай се озова на прекрасна позиция, но се забави и гостите изчистиха напред.  Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Пиер-Емерик Обамеянг нацели гредата, стреляйки с глава при центриране на Мхитарян.

До края играта се водеше също пред и в наказателното поле на гостите, които все пак успяха да удържат своята преднина и да изковат престижна победа без никакво значение, изключвайки финансовите стимули.


Борусия Дортмунд - ПАОК 0:1
0:1 Роберт Мак - 33'

 

Дортмунд: Вайденфелер, Суботич, Хумелс, Гинтер, Парк, Щенцел, Бендер (Вайгъл - 46'), Кагава (Обамеянг - 66'), Янузай, Ройс (Мхитарян - 46'), Рамос

ПАОК: Гликос, Скондрас, Константинидис, Малезас, Мистакидис (Гари Родригес - 77'), Циолис, Цимирот, Цавелас, Каче, Мак (Леовач - 66'), Бербатов (Сабо - 71')