Полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган си призна, че не иска да изпада в положението от края на миналия сезон, когато си навлече гнева на феновете.

През април футболистът публично обяви, че няма да поднови договора си, защото иска да премине в друг отбор. Германецът с турска кръв водеше преговори с Байерн, Барселона, Манчестър Юнайтед и ПСЖ, но не си издейства контракт заради високите финансови претенции.

Останал без нов отбор, халфът беше принуден да удължи изтичащия през лятото на 2016 година договор с още един сезон. В началото той беше бурно освиркван от ултрасите на Борусия и не криеше, че се чувства тъжен.

"В момента моят фокус е насочен изцяло върху това да играя успешен футбол и да остана в топ-форма. Искам да изиграя силен сезон с Борусия Дортмунд", каза Гюндоган пред телевизия "Скай".

"Искам да избегна ситуацията отпреди година. Трудно е да си поставиш краен срок за трансфер. В такава ситуация човек трябва да се довери на чувството си."

"Не се поставям под стрес, но искам и всички страни да бъдат доволни. На всяка цена обаче не искам сценарият от миналата година да се повтори", допълни техничарят, който е желан от италианския първенец Ювентус.