Херта - Борусия Дортмунд, двубой от последния 34-и кръг на германската Бундеслига. Стадион "Олимпиащадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Дурм, Кирх

Халфове: Шахин, Кел, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер

Извън групата: Дукш, Зар

 

Прогноза на Gol.bg:

Точно в края на сезона Борусия се "установи" за няколко дни в Берлин - тимът гостува на Херта в последния кръг на сезона, а идната събота е финала за купата на Германия срещу Байерн, отново на същия стадион.

"Жълто-черните" навлязоха във върхова форма точно в края на кампанията и вече нямат поражение в последните си осем срещи.

На пръв поглед срещата няма особено значение, но за столичани нещата не стоят точно по този начин. При успех те могат да завършат сезона на девета позиция, а при поражение - на 12-та, която ще им отреди по-малък дял от телевизионните приходи.

Вицешампионите имат да си връщат за домакинската загуба от "старата дама" с 1:2 през есенния полусезон. Тогава разликата между двата отбора беше четири точки,а  сега - цели 27 пункта.

За последно Херта записа "дубъл" срещу Борусия през сезон 1971/72, но с оглед моментното състояние на двата тима, подобен сценарий изглежда почти невъзможен.

Срещата ще бъде специална за голаджията на берлинчани Адриан Рамос, който ще замени Роберт Левандовски в Дортмунд от лятото. Рамос има 16 гола до момента, колкото Марко Ройс. Левандовски е с 18 попадения, водейки битка с Марио Манджукич от Байерн за голмайсторския приз.

По всяка вероятност и двата тима ще заложат на офанзивния футбол, с цел да зарадват своите привърженици, затова ще заложим на зрелищно равенство.


Резултат: Херта - Борусия Дортмунд 2:2