Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел коментира с чувство за хумор поканата на клубния бос Ханс-Йоахим Вацке към Жозе Моуриньо. Португалецът изгледа на живо гостуването на "жълто-черните" на Херта.

"Нямах представа за тяхната среща, това не е добре. Всъщност, истината е, че знаех. И в това няма нищо лощо. Но ако следващата седмица Моуриньо ми заеме поста, тогава няма да бъде добре", коментира Тухел с чувство за хумор.

Специалистът обърна внимание и на представянето на своите при нулевото равенство със "старата дама". Така разликата от десет точки между двата отбора се запази.

"Когато искаш да играеш офанзивно и доминиращо, този стадион е голям проблем. Тук е изключително трудно за отборите, които искат да атакуват, теренът беше в много лошо състояние", добави Томас.

"Но вината не е се крие само в терена. През първото полувреме ние не бяхме добре организирани, не бяхме и достатъчно бързи. През второто полувреме заиграхме по-добре и намирахме по-добре свободните пространства."

"Усещането в края е, че играхме 44 минути срещу десет души пред вратата на Херта. Не сменям Обамеянг с удоволствие, но усетих, че това не е неговият ден", добави наставникът на втория в таблицата Борусия Дортмунд.