Борусия Дортмунд - Хановер, среща от деветия кръг на германската Бундеслига. Събота, стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер, Дурм

Халфове: Кел, Гюндоган, Ройс, Мхитарян, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг, Жи

Контузени: Шахин, Кирх, Шмелцер, Блашчиковски

Под въпрос: Дурм, Кагава, Бендер

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд изживява най-голямата си криза под ръководството на Юрген Клоп, намирайки се само на една точка над зоната на изпадащите след пет поражения в първите осем кръга.

За сметка на колебливите си изяви в първенството германският вицешампион е направо неудържим в Шампионската лига, където стартира с пълен актив от девет точки и голова разлика 9:0.

Клоп постави ултиматум на своите футболисти да покажат отново истинското си и в Бундеслигата и мачът с Хановер идва в точния момент, защото това е най-слабият гост през кампанията.

Северняците са единственият тим, който няма вкаран гол на чужд терен. През миналия сезон ситуацията при тях беше същата и те успяха да се отпушат в петото си гостуване...

Под въпрос за домакините ще бъдат Ерик Дурм, Шинджи Кагава и Свен Бендер. Първите двама имат мускулни проблеми, а опорният полузащитник удари лакътя си. Добрата новина при Бендер е, че травмата не е сериозна.

Дортмунд инкасира цели 14 попадения в първите осем кръга, като в ерата на Клопо това се случи само в първия му сезон на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Хановер играе трудно срещу Борусия на Клоп - в последните 12 мача е постигнал само една победа. Статистиката в исторически план също е на страната на "жълто-черните" - 22:10 победи и 101:65 голова разлика.

Бившият футболист на Бремен Кристиан Шулц има три победи в Дортмунд, докато талисманът в лагера на домакините срещу утрешния съперник е Свен Бендер. Сърцатият халф има шест победи и нито една загуба срещу Хановер.

Постният точков актив на вицешампионите със сигурност налива олово в краката им, но след прекрасния мач срещу Галатасарай е крайно време те да започнат да печелят и в първенството.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд - Хановер  3:0